Zuid Afrika is algemeen bekend om zijn grote diversiteit aan natuur. Er leven verscheidene diersoorten en geen enkel natuurgebied is hetzelfde. Sommige mensen noemen het daarom ook wel ‘de gehele wereld in één land’. Tijdens je rondreis Zuid Afrika is het daarom een must om zoveel mogelijk natuurgebieden te ontdekken. Om dit natuurlijk allemaal zelf uit te zoeken, maakt de voorbereiding van je vakantie wel iets minder leuk. Wij hebben daarom hieronder een kort overzicht weergegeven van de natuurparken die je echt niet mag missen!

Krugerpark
Dit is bijna wel een van de bekendste natuurparken in heel Zuid-Afrika. Als je er nog niet van gehoord had, dit park staat algemeen bekend als het park waar je the Big Five kan bewonderen. Naast de olifanten, buffels, luipaarden, leeuwen en nijlpaarden zijn er ook nog genoeg andere dieren te bewonderen. Zo kun je ook zomaar giraffes, cheeta’s, zebra’s en hyena’s tegenkomen. Naast deze prachtige dieren, kun je in dit park ook mooie ongerepte natuur zien. De ervaring hiervan is echter wel beperk, aangezien je in een toer auto rondrijdt en niet zelf door de natuur loopt.

De Garden Route
Deze route moet je als natuurliefhebber nemen! Dit schijnt een van de mooiste routes te zijn die Zuid-Afrika rijk is. Via deze route kom je langs de mooiste parken, dorpen en kusten. Eén van de mooiste plaatsen die zich langs deze route begeeft is Knysna. Dit is een klein plaatsje dat bekend staat om zijn hout. In het dorpje zelf zijn dan ook veel houtsnijwerk winkeltjes te vinden, wat je een leuk souvenirtje op kan leveren. Het mooiste van Knysna is toch wel de Knysna Lagoon. Het wordt vaak het mooiste stukje kuststrook van Zuid-Afrika genoemd en is daarom voor echte natuurliefhebbers een oogappeltje. Ook de Garden Route moet via de auto gedaan worden, maar tijdens deze route kun je wel je auto langs de kant zetten en mooie wandelingen door de natuur maken.

Cederberg
Een andere gebied in Zuid Afrika wat je moet hebben gezien is de Cederbergen. Dit is een prachtig bergachtig gebied dat ongeveer op 300 kilometer afstand van Kaapstad ligt. Wat deze plek zo bijzonder maakt, is dat dit de enige plek is in de hele wereld waar Rooibos groeit. Je zult dus veel theeplantages zien tijdens je bezoek aan deze plek. Daarnaast kent Cederberg veel Rock Art. Dit zijn muurschilderingen die op rotspartijen terug te vinden zijn. Deze muurschilderingen zouden gemaakt zijn door het oorspronkelijke nomadenvolk van Cederberg. Ook dit is prachtig om te zien.

Voor de echte natuurliefhebbers onder ons, moeten de drie bovengenoemde spots tijdens je rondreis Zuid Afrika toch echt wel afgevinkt worden. Naast deze mooie plekken zijn er natuurlijk nog veel meer prachtige natuurgebieden die je zelf zult moeten ontdekken!