Indien uw mobiliteit achteruit gaat, hoeft dit uw wekelijkste tripjes naar een mooi natuurgebied niet te beperken. Er zijn tegenwoordige handige oplossingen die u alsnog de mogelijkheid kunnen bieden om een frisse neus te halen en mooie gebieden te ontdekken. Zo kunt u gebruik gaan maken van een scootmobiel. U kunt dan alsnog een lekker de frisse lucht in, waarbij afstand niet langer een probleem hoef te zijn. Deze ondersteuning is niet iets waar u zich voor hoeft te schamen. Het kan uw leven weer een stuk gemakkelijker maken. Hoe dat dan precies zit met een scootmobiel? We geven u hieronder een overzicht.

Makkelijk mee te nemen

Hoewel het in eerste instantie niet zo lijkt, kan een scootmobiel gemakkelijk mee te nemen zijn. U kunt namelijk kiezen voor een opvouwbare scootmobiel, die gemakkelijk in de auto of trein past. Deze wagens zijn vaak licht in gewicht en is daarom niet zwaar om te tillen of in te laden. Dit is voor natuurliefhebbers natuurlijk ideaal, want zo kunt u vooralsnog alle natuurgebieden bezoeken die u altijd al heeft willen zien. U kunt de wandeling dan zo lang maken als u zelf wilt, omdat uw ondersteuning altijd paraat staat wanneer deze nodig is.

Personaliseren kan gemakkelijk

Het mooie aan deze ondersteuning is dat u de wagen precies aan kan passen aan uw persoonlijke voorkeuren. Voor natuurliefhebbers is stabiliteit wellicht belangrijk, omdat in natuurgebieden de routes niet altijd even stabiel zijn. U kunt dat kiezen voor een wagen met vier of vijf wielen, zodat u wagen zeer stabiel is en de hobbelige wegen makkelijk overleeft. Bovendien is het natuurlijk belangrijk dat de scootmobiel lekker zit. Het is daarom aan te raden om nooit zomaar een scootmobiel online te bestellen, maar hem daadwerkelijk uit te proberen in een winkel. U kunt zo aanvoelen of u de rugleuning lekker vind zitten en deze kan dan eventueel nog aangepast worden naar uw wensen. Bovendien dient de scootmobiel altijd aangepast te zijn aan uw gewicht voor het optimale comfort. Dit kan een specialist gemakkelijk voor u afstemmen.

Alternatieven zijn ook mogelijk

Mocht u een scootmobiel nog een te drastische stap vinden? Geen probleem! Er zijn ook andere oplossingen die uw natuurwandelingen weer mogelijk kunnen maken. Zo zou u bijvoorbeeld ook een rollator aan kunnen schaffen. Hierdoor kunt u vooralsnog wandelen door de natuur, maar uw benen kunnen extra ondersteunen krijgen indien dit nodig is.