Het hebben van een tuin, levert vele voordelen op. In de lente lekker buiten tuinieren, in de zomer genieten van je tuin en in de herfst en winter kun je het gezellig maken door bijvoorbeeld lichtjes op te hangen. Het inrichten van je tuin kan echter een opgave zijn, want hoe ga je dat doen en welke keuzes maak je? Eén van die keuzes is gras: ga je voor kunst- of natuurgras? Wij helpen je bij je keuze!

 

De voor- en nadelen van natuurgras

Het is algemeen bekend dat voor de natuur natuurgras aanleggen de betere keuze is. Het is duurzaam en zorgt ervoor dat water afgevoerd kan worden. Ook trekt het meer beestjes naar je tuin, wat ook weer goed is.

 

Het voordeel van gras is dat, mits je het goed verzorgd, het lange tijd meegaat. De aanschaf is niet heel duur en je profiteert er erg lang van. Het nadeel is echter dat je het gras wel goed moet onderhouden. In tijden van droogte moet je bijsproeien en daarnaast is het van belang dat je het gras regelmatig maait, hoewel dat natuurlijk deels je eigen keuze is.

 

De voor- en nadelen van kunstgras

Waar kunstgras jaren geleden werd geïntroduceerd op sportvelden, zoals bij de voetbal, hockey en korfbal, komt het de laatste tijd ook bij steeds meer mensen in de tuin. Zoals we net al benoemden is kunstgras echter niet de beste optie als je kijkt naar het milieu. Je kan echter wel kunstgras hebben en door middel van planten ook voldoende beestjes en waterafvoer regelen.

 

De reden dat kunstgras de laatste jaren bij steeds meer mensen in de tuin komt, is het feit dat kunstgras verschillende voordelen heeft. Zo hoef je het kunstgras amper te verzorgen, geen water te geven en onderhoud kan je uit laten voeren door professionals, zoals Silica Nova. Een ander voordeel van kunstgras is het feit dat mensen met pollenallergieën hier niet allergisch voor zijn, het veld is immers van plastic.

 

Het grootste nadeel van kunstgras is de prijs. De aanschaf van een kunstgrasveld is namelijk prijzig. Dit kan je wel beperken door bijvoorbeeld tweedehands gras te kopen.