Het is je vast wel eens gevraagd; Hou je liever van katten of van honden? Deze dieren zijn de meeste voorkomen huisdieren wereldwijd. Daarom ook niet zo gek dat er soms aan ons wordt gevraagd welk dier we leuker vinden. Echter zegt de keuze is over je als mens zijnde. Wetenschappers hebben aangetoond dat kattenmensen en hondenmensen daadwerkelijk verschillen van elkaar maar dat ze onderling weer ontzettend overeenkomen. Benieuwd naar de resultaten? Lees dan snel verder!

Een kattenmens of een hondenmens

Dus… waar gaat jouw voorkeur naar uit? Honden zijn ontzettend sociale dieren, altijd vrolijk als je thuiskomt, ze bruisen van energie, zijn altijd in voor een ommetje en hebben de hele dag door trek. Katten daar in tegen zijn meer op zich zelf en het lijkt wel of ze de hele dag door kunnen slapen. Ze komen alleen bij je liggen als zij dat willen en hebben zo hun voorkeur plekjes om geaaid te worden. Meestal eten ze een paar brokjes per keer en dan is het wel weer genoeg geweest. Ze worden ook wel eens omschreven als eigenaardig..

Een paar feiten op een rij

Wetenschappers hebben dus aangetoond dat er daadwerkelijk verschillen zijn tussen katten- en hondenliefhebbers. Zo wonen mensen die een hond hebben tot 30% vaker in een landelijk gebied en mensen die een kat hebben wonen tot 29% vaker in een stedelijk gebied. Ook gebruikt 36% van de hondenmensen een populair liedje als ringtone tegen 11% bij de kattenmensen. 24% van de hondenmensen heeft zelf kinderen en 11% van de kattenmensen zorgt liever voor de kinderen van iemand anders dan voor hun hond. Daarnaast zijn hondenmensen meer in voor droge, flauwe humor en kattenmensen houden meer van ironie en woordspelingen. Er is dus daadwerkelijk aangetoond dat er een daadwerkelijk verschil is tussen beide.

Overeenkomsten tussen kattenmensen en hondenmensen

Echter zijn er gelukkig ook overeenkomsten tussen katten- en hondenmensen. Beide soorten praten namelijk graag met dieren en zijn erg zorgzaam. Daarnaast staan ze ook dicht bij de natuur en zullen niet snel een kledingstuk met dierenprint dragen. Zowel honden- als kattenmensen zijn over het algemeen zeer optimistisch ingesteld en hoog opgeleid. Daarnaast willen ze graag hun huis delen met anderen en voelen zich eenzaam als ze helemaal alleen zijn.

Natuurlijk geld bovenstaande niet voor iedereen en is het een gemiddelde. We mogen het dus met een korreltje zou nemen als is het natuurlijk wel leuk om eens te lezen. Dus tot welke groep hoor jij? Ben jij een trotse baas van een hond of is er juist een kat die in jouw huis de regie heeft overgenomen? Laat het ons weten in een comment, we zijn erg benieuwd!