Laurier Otto Luyken is een van de kortere haagsoorten in de Laurierfamilie. Hij groeit wel breed uit als hij niet tijdig gesnoeid wordt. Deze plant groeit heel langzaam en hoeft daarom maar één keer per jaar een beetje gesnoeid worden. De laurier Otto Luyken is ook wintervast en heeft mooie, kleine, donkergroene blaadjes.

Meer kenmerken van de laurier Otto Luyken

  • Deze plant groeit overal in elke grondsoort.
  • In mei en juni krijgt hij mooie, kleine bloemetjes in trosjes. De bloemen geven een heerlijke geur af in hun bloeiperiode.
  • In augustus komen er zwarte vruchten zoals besjes op de plant. Deze zwarte besjes zijn heel giftig.
  • De plant heeft niet zoveel onderhoud nodig. Juist tijdig ingrijpen bij de schimmelziektes
  • De laurier wordt het beste in de breedte gesnoeid want vrij hoog komt hij niet.
  • De plant blijft winter en zomer groen en verliest haast geen bladeren. De blaadjes zijn klein, glanzend en donkergroen. De plant zelf is vrij compact en groeit in de breedte uit.

Verzorging van Laurier Otto Luyken

Deze plant kan groeien in elke grondsoort. Je kan hem zowel in de schaduw of in de zon planten. Maar het liefst staat hij tussen beide in m.a.w. in de halfschaduw. Het best plant je deze haag met een afstand van 50 tot 70 cm tussen alle planten.
Deze laurier hoeft niet zoveel gesnoeid te worden. Eén keer per jaar is voldoende om deze haag netjes te houden. Deze snoeibeurt gebeurt het beste in de maand maart.
Wel tijdig preventief behandelen met schimmelwerende producten want de laurier Otto Luyken is gevoelig voor schimmelziektes.

Ziektes bij de Laurier Otto Luyken

Echte meeldauw: Witte schimmel die kan voorkomen op deze plant. Deze kan met eenvoudige schimmelwerende middelen bestreden worden
Hagelschotziekte: Deze ziekte kan men herkennen aan de gaten die in de bladeren van de plant komen. Deze ziekte is te bestrijden met schimmeldodende middelen.
Bladvlekkenziekte: de naam zegt het zelf, de bladvlekkenziekte herken je aan de zwarte vlekken op het blad. Het beste is de aangetaste bladeren of planten verwijderen. Preventief de andere nog gezonde planten behandelen met een schimmelwerend middel.
Loodglans: Deze schimmelziekte kenmerkt zich door een loodglans op het blad achter te laten. Komt vooral voor bij pruimen en kersen maar ook bij laurier. De takken verwijderen en preventief verder behandelen.

Bron: https://www.flickr.com/photos/37902997@N02/3538391104/in/photolist-KTsjqA-6oFbpb-HR-2apXwNK-6aGTya-nKrevV-27S933v-s8LQPX-eLm59C-9soL6Z-YTrWsz-PDWA5E-d2n4hE-dG8zPU-7UdXX5-amEhXW-sVSRr-7DQFdy-27gRs2e-5fkcyR-o6Fk1-bqHqNN-exQYD7-nmrWri-8Akb6u-hoResM-dKk4KK-6MMK2X-nkf2fQ-9MYikm-t8WUob-bLR6q4-21d3t5N-nkcKAP-EzQWG6-c648fw-dNXL5-a26QmX-P8MrXZ-jUizre-FZrb5h-cAmvMj-3yQaSD-7oPuxg-dsMnZi-oQXVF6-ceQbnW-3f7vKR-3f71tP-oqnuGk/