Ben jij al een langere tijd toe aan vakantie om even helemaal weer op te laden? Maar lukt het je maar niet om de ideale vakantiebestemming te vinden? Overweeg dan zeker eens om de natuur in Drenthe te omarmen. Drenthe is namelijk een provincie in Nederland, en staat bekend om zijn prachtige en oeroude natuur. De bossen, meren en heuvels maken het een prachtige plek om niet alleen te wonen maar ook volledig tot rust te komen. Tijdens jouw ontdekkingstocht door Drenthe kom je gegarandeerd herten, elanden, vossen en allerlei andere wilde dieren tegen. Iets dat de Drentse natuur uiteindelijk bijzonder heeft gemaakt. Maar wat maakt de natuur in deze provincie nog meer bijzonder? Lees snel verder en ontdek waarom Drenthe al jaren een geliefde plek is om in eigen land weer tot rust te komen.

De omvangrijke geschiedenis van Drenthe

Het zal je hoogstwaarschijnlijk verbazen maar Drenthe is grotendeels gevormd door zijn natuurlijke omgeving. Van oudsher hebben onze voorouders het land gebruikt als jacht- en verzamelgebied. Zo werd het in de Middeleeuwen vooral gebruikt voor de turfwinning die een belangrijke industrie vormde vanwege de grote stukken veengrond die Drenthe rijk is. Door het verwijderen van grote delen turf is uiteindelijk het Drentse landschap ontstaan zoals we het vandaag de dag kennen. Dit is te zien aan de vele veenbanen die in deze provincie nog voor de landbouw worden gebruikt.

Maak kennis met de indrukwekkende natuur

In de Drentse bossen wemelt het van de wilde dieren. Er zijn hier veel soorten bomen, vogels, zoogdieren en amfibieën. Het gebied is zeer divers en omvat grazers, roofdieren en aaseters. Veel van deze soorten zijn te zien in hun natuurlijke habitat. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de reeën in de bossen en vossen die rondscharrelen.

 Daarnaast zijn ook de Drentse meren erg bijzonder te noemen. Ze vormen een habitat voor verschillende vissen, watervogels en bieden recreatiemogelijkheden zoals zwemmen, varen en kamperen. Sommige van de grotere meren zijn afgedamd en worden gebruikt om waterkracht op te wekken. Wil je meer van de indrukwekkende natuur ontdekken? Ga dan eens kanoën of maak eens een lange wandeltocht door één van de vele wandelroutes rondom Dwingeloo te volgen.

Kom langs en ontdek de magie van Drenthe zelf!

Al met al heeft Drenthe veel te bieden als het gaat om natuur. Of je nu op zoek bent naar een rustige boswandeling of een adrenalinekick op het meer, het natuurschoon van Drenthe laat je ademloos achter. Er is voor ieder wat wils en de unieke omgeving maakt het een bijzondere plek om te bezoeken. Kom dus op verkenning en ontdek wat de Drentse natuur zo bijzonder maakt. Boek snel jouw romantische overnachting in Drenthe en wie weet raak jij net als velen verliefd op deze provincie.